Denna artikel är en annons

Samskapa ert hem med oss

Skräddarsydda hus behöver inte kosta mer

– Vi har ritat och byggt väldigt många hus i Västerås med omnejd under mer än 20 års tid, och kan verkligen vårt verksamhetsområde. Grundläggande handlar det om att med gedigen erfarenhet och kunskap inspirera köparna att utforma sitt drömhus.

Det säger Lars Johansson, vd för Mälarvillan, regionens största hustillverkare. Han betonar att husbyggande ska vara en positiv och trygg upplevelse från start till mål.

 

– Vi kan med vårt erfarna team tidigt höra vad kunderna efterfrågar och höja upplevelsen. Det gäller både privat- och företagskunder. I båda fallen tar vi fram skräddarsydda produkter av högsta kvalitet.

 

Lars Johansson lyfter speciellt fram den lokala närvaron, inte minst produktionen i Surahammar där ett 20-tal hantverkare sätter ihop husen för hand – spikpistolen är en av få maskiner som används. Allt trä hämtas från skogar och sågverk i närområdet.

 

– Vi ställer höga krav på att material, produktion och transporter följer gällande normer och krav på låg energianvändning och miljöbelastning. Det tillsammans med smarta bygglösningar gör att priserna kan hållas nere. Närheten har också den stora fördelen att husen blir snabba att färdigställa.

 

Men närhet har också en mänsklig aspekt. Det där personliga mötet där Mälarvillans kunder vid köp av nyckelfärdigt alltid har en projektledare som tillsammans med säljaren och konstruktören hjälper till under hela husprocessen, från det att byggritning skickas till dess att huset är inflyttningsklart.

 

 – Vår uppgift inledningsvis är att skapa en bild av behov, önskemål och drömmar och sedan föreslå det vi tror blir bäst till varje enskild person. Det handlar alltså om ett samskapande, där kunden och säljaren tillsammans i dialog skräddarsyr just sitt hus, såväl in- som utsida, säger Lars Johansson.

 

Beroende på hur mycket kunderna själva vill göra finns möjlighet att välja mellan stomme eller nyckelfärdigt hus. Det gäller för övrigt både privat- och företagskunder. De byggföretag som anlitar Mälarvillan i byggprojekt kan få specialanpassade stommar och block till byggnation av till exempel skolor, större boenden och parhus.

 

– Oavsett vad som väljs ska resan med oss vara tydlig och enkel. Köparna kan också vara säkra på att det blivande huset byggs med kvalitetsmaterial och beprövade metoder.

– Vår uppgift är att skapa en bild av behov, önskemål och drömmar och sedan föreslå det vi tror blir bäst till varje enskild person.