Denna artikel är en annons

Rätt maskiner på rätt plats i rätt tid

– Vårt mål är att vara den enda leverantör av maskiner och material som våra kunder behöver, säger Anneli Egelstad, säljare på Ramirent i Västerås.

I välten sitter Kc-chefen Anders Dahlin.

Hela byggbranschen går bokstavligen för högtryck. Det gäller naturligtvis även Ramirent som är en av landets ledande leverantörer av uthyrningslösningar.

– Går marknaden uppåt så följer vi med. Och det byggs ju väldigt mycket i Västerås just nu. Så visst är de fullt tryck, säger Anders Dahlin och skrattar.

 

Som kundcenterchef för Ramirent i Västerås leder han arbetet att dagligen förse bygg- och anläggningsbranschen, övrig industri och offentlig sektor med maskiner och utrustning av alla slag. Allt från stora liftar, entreprenadmaskiner, bodar och vagnar till den lilla skruvdragaren, som kanske hyrs ut över dagen till en privatkund.

 

– Det som framförallt utmärker oss, utöver vårt stora och breda utbud av maskiner och tjänster, är våra medarbetares gedigna branschkunskap, alltid med hög servicenivå i alla lägen, säger Anders Dahlin.

 

Det gör att kunden tryggt kan veta att Ramirent vid behov tar hand om allt, hela kedjan från behovsanalys och projektering till installation, logistik, utbildning, underhåll och demontering.

 

Det vanligaste när de gäller nybyggnation är att kunden väljer en helhetslösning. Det vill säga att Ramirent ansvarar för byggarbetsplatsens hela maskinpark med fullskalig byggbodsetablering. Ett aktuellt exempel är bostadsprojektet Kvarteret Kungsljuset vid Gideonsbergsskolan, där Ramirent vunnit upphandlingen att tillsammans med Aros Bygg & Förvaltning bygga 56 lägenheter fördelat på två fastig­heter.

 

– Vårt mål är att vara den enda leverantör av maskiner och material som våra kunder behöver. Det vi inte har här i Västerås plockar vi hem från vårt lager i Stockholm, säger Anneli Egelstad, som i sin roll som säljare har full koll på fördelarna med att hyra någon av Ramirents tjänster.

 

– Med våra hyreslösningar avlastar vi våra kunder så att de kan lägga allt fokus på sina kärnverksamheter. I grunden handlar det egentligen om en enda sak, att förse kunden med rätt maskiner på rätt plats i rätt tid. Fördelen är alltså att du kan få precis vad du behöver, när du behöver det, säger Anneli Egelstad.

 

– Ja, det är kundens behov som styr allt vi gör, poängterar Anders Dahlin. Vårt jobb är helt enkelt att möta deras förväntningar och helst överträffa dem.

Fakta Ramirent:

• Ingår i den finska Ramirentkoncernen, som har verksamhet i 10 länder och är ett av Europas ledande företag

inom maskinuthyrnings-branschen.

• Kundcenter finns över hela Sverige, ett 80-tal från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

• Är företaget för dig som bara vill hyra en maskin över dagen eller etablera en hel arbetsplats.