Denna artikel är en annons

Mälarlift – skyhöga favoriter

– Våra drygt 700 liftar, varav de högsta når 58 meter, finns nu på byggarbetsplatser runt om i landet, främst i Mellansverige, säger vd Eskil Burenfjäll, till vänster på bilden tillsammans med sonen David Burenfjäll. De två infällda är Fredrik Burenfjäll (överst) och Simon Burenfjäll (underst).

Familjeföretaget Mälarlift startade 1984 i Västerås med en enda lift för uthyrning. Utvecklingen har sedan dess varit enorm och idag har bolaget även depåer i Stockholm, Uppsala och Gävle och drygt 700 liftar i maskinparken.

Att den enkla begynnelsen för mer än 30 år sedan skulle bli en sådan framgångssaga, kunde vd:n och grundaren Eskil Burenfjäll inte drömma om när han kom i kontakt med den då helt nya affärsidén med självgående arbetsplattformar.

 

– Jag insåg de tekniska fördelarna och möjligheten att spara både tid och pengar. Ofta rör det sig om halverade byggtider då du slipper montera upp ställningar på varje bygge och därmed finns stora pengar att tjäna in. Samtidigt såg jag möjligheten att kunna förverkliga drömmen om att driva ett eget företag, säger Eskil Burenfjäll.

 

Visst, det var tufft de första åren, erkänner han, men idag kan hela familjen som alla är involverade i verksamheten, konstatera att den vågade pionjärsatsningen visat sig fun­gera alldeles utmärkt. Företagets drygt 700 liftar, varav de högsta når 58 meter, finns nu på byggarbetsplatser runt om i landet, främst i Mellansverige. Transporten av liftarna sköts inom företaget med hjälp av 10 egna lastbilar, egna chaufförer och ett avancerat logistiksystem som möjliggör snabba ändringar på kort varsel.

 

– Under de senaste fem åren har vi växlat upp ordentligt och fördubblat omsättningen. Vi hoppas och tror att det handlar om att våra kunder upplever att vi är pålitliga och att de känner sig trygga med oss, säger depåchefen David Burenfjäll, som tillsammans med sina bröder Simon och Fredrik ansvarar för den dagliga driften. Simon som verkstadschef och Fredrik som utbildningsansvarig.

 

På tal om utbildning har liftuthyrningen på senare år kompletteras med ytterligare ett ben – liftutbildning. I egen regi har Mälarlift bara i år försett cirka 1 500 kursdeltagare med teoretiska och praktiska kunskaper för säker liftanvändning.

 

– Det är ingen tvekan om att vi med våra utbildningar mött ett stort behov. Även här ser vi en stark utveckling, säger Fredrik Burenfjäll, som betonar att den företagskultur av hjälpsamhet och flexibilitet som en gång tog Mälarlift till oanade höjder fortfarande präglar företaget. En varm familjeanda som onekligen bidragit till att Eskil, hans familj och övriga medarbetare blivit favoriter för en stor mängd kunder runt om i landet.

 

– Min strävan har alltid varit att ha en personlig relation med alla våra kunder och en service utöver det vanliga. Och så ska det förbli, avslutar Eskil Burenfjäll.