Denna artikel är en annons

Fastighetschefen Gustav Hanstad

”Jag insåg vilken viktig roll allmännyttan

har i samhället”

Fastighetschefen Gustav Hanstad om bostadsbolaget Mimers omfattande fastighetsbestånd: ”Här finns hela bredden, från nya moderna bostadsmiljöer vid Öster Mälarstrand till några pittoreska 1700-talshus vid Kyrkbacken. Och allt däremellan.”

När Mimer rekryterar nya medarbetare är siktet alltid inställt på människor som drivs av samhällsfrågor och som har en stark vilja att leva företagets värderingar ONE – Omtanke, Nytänkande och Engagemang. Fastighetschefen Gustav Hanstad som började sin tjänst i april 2016 är helt klart en sådan rekrytering.

– Jag hade jobbat inom fastighetsbranschen i Stockholm i många år innan jag kom hit. Det jag visste var att Mimer var ett välskött bolag med gott rykte men inte så mycket mer. Allmännyttan hade jag däremot fått upp ögonen för något år tidigare.

 

Gustav Hanstad berättar att det var i samband med en utbildningsdag då han träffade folk som jobbade i allmännyttan.

 

– Jag insåg då vilken viktig roll allmännyttan har i samhället, att bygga stad och vara en del i samhället. Att det handlar om ett ansvar mot kommunen och alla dess invånare. Jag tyckte det lät spännande. Så när jag blev headhuntad att komma på intervju till Mimer så visste jag vad det handlade om, berättar Gustav Hanstad, som i och med sitt nya jobb började pendla åt ”andra hållet”.

 

Han bor mellan Sigtuna och Bålsta och säger att han nu tar tåget åt rätt håll. Tidigare pendlade han till Stockholm, nu till Västerås, tåget tar cirka 25 minuter. Det är inte lika trångt, det finns alltid sittplatser och därmed förutsättningar att kunna jobba på tåget i lugn och ro.

 

– Västerås visste jag inte heller så mycket om. Det var ett vitt blad som jag inte hade någon direkt koppling till. Jag hade bara varit här en enda gång, något år innan jag började jobba här. Det var en vacker sommardag då jag såg de nya fina bostadsmiljöerna utmed Mälaren. Så jag fick ett positivt intryck av staden. Och det har absolut inte förändrats sedan jag började jobba här, tvärtom. Västerås är en stad som är lätt att tycka om.

 

Det gäller också Mimers omfattande fastighetsbestånd. Här finns hela bredden, från nya moderna bostadsmiljöer vid Öster Mälarstrand till några pittoreska 1700-talshus vid Kyrkbacken. Och allt däremellan.

 

– Vi jobbar ju väldigt nära våra kunder, hyresgästerna, som med all rätt har stora förväntningar på oss. Mitt uppdrag som fastighetschef är att ta hand om de hus vi har och bygger, och se till att hyresgästerna trivs och är nöjda. Det ska vara rent, snyggt, helt och tryggt. Det som gäller alla bostadsbolag. Men jag brukar skryta med att Mimer gör mer, utöver det nödvändiga som måste funka. Det som andra inte gör.

 

Gustav Hanstad berättar om medarbetare som verkligen brinner för sina olika arbetsuppgifter, det som inte handlar om husen utan om människorna. Alla dessa olika projekt som syftar till att skapa trivsel, trygghet och samhörighet, även om att få folk i arbete. Grillkvällar, trygghetsvandringar och andra inslag som kan bidra till hållbarhet ur alla dess aspekter.

 

– Nu när jag lärt känna företaget på riktigt så vet jag att det jag hade hört verkligen stämmer. Mimer är ett bra och välskött bolag med nöjda kunder. Ett företag som framförallt har mycket höga ambitioner när det gäller kvalitet, nytänkande och omsorg om sina kunder. Målet är ju att vara bäst och det känns jättespännande att få vara med på den resan.

Vi bygger inte bara hus. Fokus är på människorna. Vi bygger för människorna i husen. Vi är med och utvecklar bostads­områden som ska passa alla människor. Alla åldrar, olika nationaliteter, olika samhälls-klasser. Vi är till för alla.

Fakta:

• Allmännyttan är kommunala bostads­företag över hela Sverige med uppgift att tillhandahålla hållbara och prisvärda bostäder för alla.

• Mimer ägs av Västerås stad och är ett av Stockholm-Mälarregionens största bostadsföretag med ett brett utbud av hyreslägenheter i Västerås.

• Mimer äger och förvaltar cirka 11 300 bostäder runt om i hela Västerås. I dessa lägenheter bor över 22 000 västeråsare.

• Visionen är att bli Sveriges bästa bostadsföretag.

Vårt uppdrag ...

”Mer än att bara hyra ut lägenheter”

Att jobba inom allmännyttan, är inte som att jobba på ett bostadsbolag, vilket som helst. Det är mycket mer.

Det säger Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef på Mimer, som är det största bostadsföretaget i Västerås och ägs av Västerås stad.

 

– Naturligtvis bygger vi hus, förvaltar dem och hyr ut dem, precis som många andra bostadsbolag, men med Västerås stad som ägare har vi uppdraget att också vara med och bygga och utveckla staden – för människorna.

 

– Vi bygger inte bara hus. Fokus är på människorna. Vi bygger för människorna i husen. Vi är med och utvecklar bostadsområden som ska passa alla människor. Alla åldrar, olika nationaliteter, olika samhällsklasser. Vi är till för alla. Vi är helt enkelt västeråsarnas egna bostadsbolag, poängterar Wivecka Ljung.

 

Mimers vision är att bli Sveriges bästa bostadsföretag och det genom att ha nöjdast kunder av alla. Årligen görs NKI-under­sökningar som står för Nöjd Kund Index och är ett mått på hur nöjda kunderna är.

 

Vi satsar på ett NKI 90, det är riktigt högt, högre än något vi sett. Men vi ska också ha de mest nöjda medarbetarna, säger Wivecka Ljungh.

 

Great place to Work är en årlig lista på Sveriges bästa arbetsplatser. Där har Mimer satt upp ett eget mål om att vara bland de tre bästa i Sverige.

 

– Men vi nöjer oss inte med det. Vi arbetar nu för att också få ta emot ”Utmärkelsen Svensk Kvalitet” ur Kungens hand, säger Wivecka Ljungh och skrattar.

 

Utmärkelsen Svensk Kvalitet är, förklarar hon, Sveriges mest prestigefyllda kvalitetsutmärkelse för framgångsrika organisationer. Priset delas årligen ut till ett företag som är en förebild när det gäller arbete med hög kvalitet. Mimers målsättning är att allt det här ska ske samma år, 2020.

 

Då kan man undra, hur jobbar ni för att nå era högt ställda mål?

 

– Vi ska göra det genom att vi alla, alltid lever utifrån våra värderingar – ”Omtanke, Nytänkande och Engagemang”. Ska vi lyckas måste vi ha stor omtanke om våra kunder. Vi som bostadsbolag är de som tar störst del av våra kunders inkomst varje månad. Vi är viktiga. Bostaden är en stor del av tryggheten för människor. Det innebär att vi har ett stort ansvar. Det måste vi hantera med Omtanke.

 

Även med Nytänkande. För att hänga med i samhällsutvecklingen, digitaliseringen, miljöutmaningarna och de sociala utmaningarna, gäller det att tänka nytt, hela tiden.

 

– Vi måste också visa stort engagemang för vårt uppdrag och våra kunders behov.

 

Forskning visar att det vanligtvis bara är 16 procent av ett företags anställda som känner engagemang i sitt arbete. Den siffran är definitivt betydligt högre hos oss på Mimer. Men här finns ändå utvecklingspotential. Vi vill ha 100 procents engagemang.

 

– För att nå dit måste vi arbeta på olika sätt. Det gör vi. Vi ser nu hur kvaliteten bara blir bättre och bättre och kan samtidigt konstatera att vi verkligen har engagerade och motiverade medarbetare. Så genom våra värderingar, som vi kallar ONE, är vi helt övertygade om att vi ska lyckas.

– Vi bygger inte bara hus. Fokus är på människorna. Vi bygger för människorna i husen, säger Wivecka Ljungh, HR- och kvalitetschef på bostadsbolaget Mimer.